پویش

۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است

Compilers & IDEs For Linux Users

کامپایلرها(Compilers) و محیط‌های توسعه یکپارچه(IDEs) یکی از ابزارهای مهم برای برنامه نویسان به شما می‌آیند. آن‌ها وظایف متعددی را در قالب توابع و کتابخانه‌های گردآوری‌شده به انجام می‌رسانند که درزمینهٔ برنامه‌نویسی هرچند هم که کم باشد ولی تأثیر بسیار قابل‌توجهی دارد.


کامپایلرها(Compilers)و جعبه‌های ابزار متفاوتشان سلایق متمایزی را نیز جذب خود می‌نماید. بر همین اساس تنوع کامپایلرهای موجود قدرت مانور بیشتری به برنامه‌نویس می‌دهد، از همه مهم‌تر بودن دشت برنامه‌نویس در انتخاب کامپایلر موردنظرش است.

1- GNU Compiler Collection

2- Open64

3- g95

4- clang

5- LLVM

6- Free Pascal

7- Glasgow Haskell Compiler

8- FreeBASIC


برنامه‌نویس‌ها اغلب برای هر مقصودی از محیط توسعه یکپارچه متفاوتی استفاده می‌نمایند. دسته‌ای از این IDEها انطباق بیشتری برای کاربری توسعه وب و برخی دیگر مناسب فعالیت‌های بنگاه‌های اقتصادی و برخی دیگر جهت تولید نوع منحصربه‌فردی از کاربردها مورداستفاده می‌باشند.

9- Code::Blocks

10- Anjuta

11- Eclipse

12- KDevelop

13- NetBeans IDE

14- Oracle Studio

15- MonoDevelop

16- Geany

17- CodeLite


منبع: EFYTimes

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ خرداد ۹۳ ، ۱۷:۰۳
شهاب حنفی نیری

Wearable Eyes

گاهی اوقات ممکن است بی‌حوصله یا به هر علتی ناراحت و پریشان از اتفاقی که برایتان افتاده باشید، اینجاست که ابتکار دکتر Hirotaka Osawa به کارتان می‌آید! دستگاهی که شما را احساساتی یا تهییج شده نشان می‌دهد.

شاید درک کارایی این دستگاه کمی سخت باشد، از همه غیرقابل لمس‌تر این است که استفاده از چنین عینکی شاید به مسخره شدن شما بیانجامد، اما فکری که در پس این ایده بوده بسیار جالب است. عمده واکنش‌های افرادی که درگیر کارهای روزمره هستند به اتفاقات پیرامون چیزی نزدیک به صفر است، درواقع هر روز فرصت بسیاری را برای تشکر از همکاران و یا اطرافیان از دست می‌دهیم و همه این‌ها به خاطر این است که تمرکز خود را معطوف به کار خود نموده‌ایم.

کاری که این دستگاه می‌کند آن است که واکنش‌های برنامه‌ریزی‌شده‌ای را در خود جای‌داده است و بسته به شرایطی که در آن قرار می‌گیرد عمل می‌کند. ژیروسکوپ و شتاب سنج حرکت سر را تحت نظر می‌گیرند و دوربین خارجی نیز برای تشخیص چهره به‌کاربرده می‌شود. عکس‌العمل‌ها در عین سادگی بسیار بجاست، به‌عنوان‌مثال با ورود یک فرد به داخل اتاق چشم‌ها به سمت او خیره می‌شوند و یا به تکان دادن سر چشمک زده می‌شود.

عینک احساس نما

یکی از واکنش‌هایی که دکتر Osawa با آن مواجه شده بود سؤالی با این مضمون بود که "آیا فریب دادن افرادی که در اطرافمان هستند درست است؟". پاسخ دکتر Osawa بسیار روشن بود، مطمئناً هیچ‌کس با دیدن عینکی با این شمایل فریب نخواهد خورد.

عینکی که دکتر Osawa ساخته است تنها نمونه‌ای ازآنچه در آینده ممکن است نشان‌دهنده و یا تحریک‌کننده احساسات ما در نقش‌های اجتماعی نیمه‌کاره رهاشده‌مان باشد است. پاسخ این پرسش که "آیا از این دستگاه استفاده خواهد شد یا نه؟" به این بستگی دارد که در آینده به چه میزان برای بهبود روابط اجتماعی خود به عینک پوشیدنی و فناوری‌هایی از این قبیل نیازمند باشیم.

منبع: IEEE Spectrum

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ خرداد ۹۳ ، ۱۸:۲۴
شهاب حنفی نیری

اپلت جاوا

اپلت جاوا (Java Applet) برنامه‌ای کوچک و نوشته‌شده به زبان جاوا می‌باشند که توسط مرورگر صفحات وبی که خصوصیت اجرای اپلت‌های جاوا در آن فعال باشد می‌توان آنها را دریافت و اجرا کرد. اپلت‌ها به‌طورمعمول در داخل صفحه وب تعبیه و در بطنشان اجرا می‌شوند. کدهای اپلت به‌صورت ByteCode برای کاربر بازگردانده می‌شود. ByteCode مجموعه دستورالعمل ماشین مجازی جاوا (Java Virtual Machine) می‌باشد.


اپلت باید زیر کلاسی از کلاس java.applet.Applet باشد، کلاس اپلت رابط استاندارد بین اپلت و مرورگر را فراهم می‌کند. Swing نیز یک زیر کلاس ویژه از Applet بانام javax.swing.JApplet دارد که برای اپلت‌هایی که می‌خواهند از کامپوننت‌های Swing استفاده کنند، به کار می‌رود. اپلت‌هایی که بر اساس کلاس JApplet ایجاد می‌شوند، Swing Applet و اپلت‌هایی که بر اساس کلاس Applet ساخته می‌شوند، Pre-Swing Applet نام دارند.


بسیاری معتقدند که اپلت‌های جاوا نقطه شروع محبوبیت جاوا می‌باشد. درواقع مستقل از محیط بودن جاوا نقطه قوتش بود و مقارن بودن عرضه جاوا و رشد اینترنت از مؤلفه‌های پیشران محبوبیت جاوا تلقی می‌شود.


اپلت‌ها به‌راحتی ایجاد و در تمامی نسخه‌های جاوا قابل‌اجرا می‌باشند. از آن گذشته در صورت موافقت کاربر می‌توانند دسترسی کامل به ماشین سرویس‌گیرنده داشته باشند. اپلت‌ها جز در موارد مشخص‌شده، اجازه هیچ‌گونه دسترسی به فایل‌های ماشینی که در آن در حال اجراست ندارد. حتی در بعضی از مرورگرها، اجازه همین مقدار دسترسی نیز داده نمی‌شود. اپلت با هیچ نقطه‌ای از شبکه جز دستگاهی که ازآنجا بارگذاری شده است، نمی‌تواند تماس بگیرد و مهم اینکه اپلت نمی‌تواند هیچ برنامه‌ای را روی سیستم اجراکننده آن، اجرا کند. زمانی که یک اپلت از اینترنت دانلود می‌شود و در مرورگر وب اجرا می‌شود، ابتدا اپلت در یک محیط امن بانام SandBox اجرا می‌شود. علت این امر آن است که اپلت نتواند عملیات مخربی روی کامپیوتر مقصد انجام دهد؛ مانند خواندن یا نوشتن روی فایل‌ها.


اما همه‌چیز اپلت‌ها در مزیتشان خلاصه نمی‌شود! برای اجرای یک اپلت همیشه نیاز به Plug-in خواهید داشت. پلاگین جاوا در یک مرورگر چرخه حیات یک اپلت را مدیریت می‌کند. در برخی موارد نمی‌توان کاربر را ترغیب به نصب یک پلاگین بر روی مرورگر خود نمود، در برخی موارد نیز کاربر سطح دسترسی لازم برای انجام این کار را ندارد. علاوه بر ضروری بودن نصب پلاگین تا وقتی‌که ماشین مجازی جاوا اجرا نشود نمی‌توان یک اپلت را اجرا نمود، برای این منظور باید Java Runtime Enviroment نصب گردد.


منابع

- سایت شرکت تدبیر پویا

- مستندات اوراکل

- ویکی‌پدیا

- بلاگ پویش


۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ خرداد ۹۳ ، ۱۸:۵۲
شهاب حنفی نیری